Tällä ohjeella tulee helposti maukkaita, perinteisiä sämpylöitä. Vaihtelua makuun saa lisäämällä taikinaan esim. juustoraastetta tai tuorejuustoa, porkkanaraastetta, siemeniä, hiutaleita tai leseitä, mausteita tai yrttejä tai vaikka pähkinärouhetta.
15-25 kpl
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
50 g voita, margariinia tai öljyä
n. 10 dl sämpyläjauhoseosta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
➝ Myllyn paras
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti