Olen aina ollut suuri valkosuklaan ystävä, ja koska en liiemmälti pidä erityisen makeista jälkiruoista, pikkuleivät sopivat minun makunystyröilleni erinomaisesti. Ja pakko myöntää, etteivät nämäkään luottaneet pettymystä, suosittelen kokeiltavaksi.
Pienet kasat muuten tarkoittavat todellakin minimalistisia, ensimmäisen satsin omasta mielestäni pienet keot turposivat jättiläisiksi ja tarrautuivat toisiinsa kiinni.
125 g voita
125 g sokeria
1 pieni kananmuna
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
175 g vehnäjauhoja
130 g valkosuklaata
Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa. Lisää kananmuna voi-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda keskenään sekaisin ja lisää kuivat aineet taikinaan. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan viimeiseksi. Ota taikinasta pieniä kasoja, pyöritä ne palloiksi ja litistä hiukan leivinpaperin päällä. Pikkuleivät leviävät paistaessa, joten jätä niiden väliin kunnolla tilaa. Paista pikkuleivät 180 asteessa.
🍴 Kirsin keittiö
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti