tiistai 21. huhtikuuta 2015

Täytetyt paprikat

Paprika on siitä jännä, että tuoreena en pidä sen kitkerästä mausta, mutta kypsennettäessä maku taittuu ja siitä tulee oikein maukas. Täytettyjä paprikoita voi muunnella loputtomasti. Kasvisversion saa hylkäämällä jauhelihan tai korvaamalla sen soijarouheella tai erilaisilla kasviksilla. Jauhelihana voi toki käyttää myös vaikka broilerin- tai lampaanlihaa. Riisitkin voi hylätä ja korvata kasviksilla tai vaikka ohralla. Itse tykkään kovasti tällaisesta "perinteisestä" versiosta. 

2-4 hlö

2 suurta punaista paprikaa

TÄYTE:
3 dl vettä
½ lihaliemikuutiota
3/4 dl riisiä
300 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1-2 rkl öljyä
1-2 rkl tomaattisosetta
1 tl yrttisuolaa
1 tl basilikaa

PINNALLE:
2 dl juustoraastetta

Kiehauta vesi ja liemikuutio. Keitä riisit liemessä pehmeiksi. Ruskista jauheliha ja sipuli kevyesti rasvassa ja mausta. Sekoita riisi joukkoon. Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista kanta ja siemenet. Jaa täyte paprikoihin ja nosta ne uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 40 min. Ripota juustoraaste paprikoiden pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti