Tämä ohje on vanhasta kouluaikaisesta köksänkirjastani, joka on yksi parhaista perusteoksista mitä tiedän.
2-4 omenaa
1 dl vettä
PINNALLE:
75 g margariinia tai voita
½ dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
VUOKAAN:
margariinia tai voita
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uuninlämmön kestävä vuoka. Pese ja kuori omenat perunankuorimaveitsellä. Leikkaa ne lohkoiksi voideltuun vuokaan ja kaada vesi päälle. Sulata margariini kattilassa, lisää siihen sokeri, kaurahiutaleet ja kaneli. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Kaada seos omenien pinnalle. Paista kaura-toskaomenat uunin keskitasossa n. 20 min.
+
Tarjoa joko lämpimänä tai kylmänä maidon, vaniljakastikkeen tai karamellikastikkeen kanssa.
🍴 Keitämme ja leivomme
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti