maanantai 24. tammikuuta 2011

Kaura-toskaomenat

Tämä ohje on vanhasta kouluaikaisesta köksänkirjastani, joka on yksi parhaista perusteoksista mitä tiedän. 

2-4 omenaa
1 dl vettä

PINNALLE:
75 g margariinia tai voita
½ dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia

VUOKAAN:
margariinia tai voita

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uuninlämmön kestävä vuoka. Pese ja kuori omenat perunankuorimaveitsellä. Leikkaa ne lohkoiksi voideltuun vuokaan ja kaada vesi päälle. Sulata margariini kattilassa, lisää siihen sokeri, kaurahiutaleet ja kaneli. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Kaada seos omenien pinnalle. Paista kaura-toskaomenat uunin keskitasossa n. 20 min. 

+
Tarjoa joko lämpimänä tai kylmänä maidon, vaniljakastikkeen tai karamellikastikkeen kanssa. 


🍴 Keitämme ja leivomme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti