Makkara maistuu parhaalta uunissa laitettuna, reilun juuston kanssa.
4 annosta
1 pkt (n. 580 g) lenkkimakkaraa
100 g sipulikuutioita
1 rkl öljyä
2-3 rkl vehnäjauhoja
4 dl kevytmaitoa
½ dl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
2 tl basilikaa
½ tl suolaa
mustapippuria
1 ½ dl punaleima-emmentaljuustoraastetta
Leikkaa kuorittu makkara n. ½ cm:n viipaleiksi ja levitä viipaleet voideltuun vuokaan. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada kattilaan maito ja sekoita hyvin. Keitä kastiketta n. 5 min koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon tomaattipyree, hienonnettu valkosipuli, basilika, suola ja mustapippuri. Kaada kastike makkaraviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 25-30 min.
+
Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
🍴 Pirkka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti