maanantai 18. toukokuuta 2015

Karitsanpaisti Chiantin tapaan

Viime vuosina on tullut joka pääsiäinen kokeiltua uutta lammasreseptiä ja lammasta on tullut kokkailtua muutenkin. Hyvää oli tämäkin. 

10 annosta

1 ½ kg painoinen luuton karitsanpaisti
2 rkl hienonnettua rosmariinia
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl timjaminlehtiä
4 isoa valkosipulinkynttä
2 tl sormisuolaa
½ dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
12 viipaletta pekonia tai pancettaa

UUNIPANNULLE:
2 dl lihalientä
2 dl punaviiniä

Sekoita yrtit, valkosipulimurska ja suola öljyyn. Lisää sitruunamehu. Sivele mausteöljy paistin pintaan. Rouhi päälle reilusti mustapippuria. Peitä paisti limittäin asetetuilla pekoni- tai pancettaviipaleilla. Sido paisti napakaksi liharullaksi. Anna lihan maustua huoneenlämmössä pari tuntia. Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan. Nosta liha uunivuokaan ja kaada pohjalle lihaliemi- viiniseos. Nosta liha 175-asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes mittari näyttää 65-70 astetta, valmistusaika 1 tunti 15 min. Valele paistia silloin tällöin liemellä. Ota paisti pois uunista, valuta liemi kattilaan. Peitä paisti foliolla ja anna levätä n. 15 min ennen viipalointia. 

+
Tee paistoliemestä kastike lisäämällä liemeen n. 1 dl kermaa ja vähän hunajaa. Lisää myös lihalientä tarvittaessa. Kuumenna ja suurusta ruskealla kastikesuuruksella. 


➔ Kotilieden parhaat pihvit, paistit ja padat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti