Ihme kyllä ukkokin tykkäsi tästä, vaikka se on maailman suurin sipulininhoaja, ja tämä paisti on kuorrutettu sillä. Alkuperäistä ohjetta on muokattu lisäämällä katajanmarjaa, joka on ehkä riistaruokien ykkösmauste.
1 ½ kg luutonta hirven paahto- tai ulkopaistia
2 sipulia
1 rkl öljyä
1 rkl sinappia
2 tl rakuunaa
½ tl jauhettua katajanmarjaa
1 tl timjamia
½-1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä paistinpannulla. Ota pannu levyltä, ja lisää sinappi sekä muut mausteet. Sekoita kaikki ainekset hyvin. Aseta paisti uunivuokaan. Levitä maustemassa paistin pintaan tasaisesti. Jos käytät paistomittaria, aseta se paistin paksuimpaan kohtaan. Paista lihaa uunissa 175 asteen lämmössä uunin alatasolla kunnes mittari näyttää 65 astetta, ja liha on sisältä hieman punertavaa. Aikaa tähän kuluu arviolta 1 tunti ja 15 min. Leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi.
+
Tarjoa esim. perunamuusin ja vihersalaatin kera.
🍴 WSOY: Riistaruutukokki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti