keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Suklaakakku

Vaikka tämä resepti onkin joululehdestä, syö tätä kakkua mielellään ympäri vuodet. 

200 g margariinia
170 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

VUOKAAN:
rasvaa

PÄÄLLE:
170 g valkosuklaata
1 dl mantelirouhetta

Sulata margariini ja jäähdytä se. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen. Lisää munavaahtoon vuorotellen margariinia, suklaata ja jauhoseosta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa n. 60 min. Riippuen uunista, vähempikin riittää, joten tarkkaile kakkua jo 45 min jälkeen. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Sulata vesihauteessa valkosuklaa ja levitä se kakun päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta. 


🍴 Kotivinkki Jouluherkut 2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti