keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Lohikeitto

Kun menen iltavuoroon teen miehelle ja tytölle valmiiksi jonkin kala-aterian, koska he ovat ne, jotka oikeasti täällä kunnon kalaa syö. Tämän keiton jäljiltä itselle jäi öllö lohen haju käsiin koko päiväksi, miehelle ja tytölle täydet, tyytyväiset massut. 

4-5 annosta

2-3 perunaa
250 g kasvissuikaleita
6 dl vettä
1-2 laakerinlehteä
4 kokonaista maustepippuria
500 g (kirjo)lohifileetä
2-3 dl juustokermaa
½ tl suolaa
½ dl tilliä

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne sekä kasvissuikaleet kypsiksi laakerinlehdellä ja maustepippureilla maustetussa vedessä. Poista sillä aikaa kalafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee kuutioiksi. Lisää kattilaan. Anna kiehua 5 min. Lisää kerma ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää päälle hienonnettu tilli. Tarkista maku. 


🍴 Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti