sunnuntai 22. joulukuuta 2024

Tilli-sitruunakana

Tätä herkkua tuli testattua kesällä, kun tuore tilli on parhaimmillaan. Tilli maustaa sekä kastikkeen että ihanat, uunissa paistuvat perunat. 

4 annosta

600 g maustamatonta broilerin rintafilettä
1 rkl voita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

KASTIKE:
1-2 valkosipulinkynttä
½ rku tilliä
1 rkl voita
4 dl ruokakermaa
2 rkl luomusitruunan mehua
luomusitruunan kuoriraaste
1 rkl hunajaa
1 rkl dijonsinappia (kokojyvä)
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

LISÄKSI:
1 kg perunoita
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ rku tilliä

Valmista perunat. Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa ne lohkoiksi ja siirrä uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paista 225-asteisessa uunissa n. 45 min. Hienonna tilli ja lisää se kypsien perunoiden joukkoon. Paista voissa broilerin rintafileisiin kaunis väri ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta lautaselle odottamaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna tilli. Paista sipuleita pannulla voissa muutama min ja lisää kerma. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää hunaja, sinappi, tilli, suola ja mustapippuri. Nosta kanat kastikkeeseen ja hauduta kypsiksi kannen alla 10-15 min. Tarjoa perunoiden kanssa. 



🍴 Maku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti