perjantai 11. syyskuuta 2020

Makaronivelli

Makaronivelli on itselle yksi nostalgisimmista ja tunnemuistoja herättävimmistä ruoista. Mummu teki tätä minulle aina kun menin yökylään, mitä tapahtui usein, ja velliä syötiin hymyt naamalla mummun pienessä keittiössä. Velli herättää siis lämpimiä muistoja ja maistuu edelleen, vaikka mummun tekemä oli tietysti tuhat kertaa parempaa. Oman jälkikasvun vakuuttelu makaronivellin mahtavuudesta on vielä hieman vaiheessa. 
4 annosta
 
1 l maitoa
2,2 dl makaronia
suolaa
1 rkl vehnäjauhoja
hieman vettä

TARJOILUUN:
voita

Kiehauta maito varovasti (mieluiten haudutuskattilassa) ja lisää makaronit. Keitä miedolla lämmöllä niin kauan, että makaronit ovat hieman ylikypsiä. Sekoita jauhot tilkkaan vettä ja lisää seos ohuena nauhana vellin sekaan. Sekoita koko ajan. Lisää myös suola maun mukaan. Anna kiehahtaa ja maista. Lisää voisilmä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti