lauantai 8. helmikuuta 2020

Rapeat kaurakeksit

Kaurakeksit on ollu pitkään meidän esikoisen suosikkeja, joita mummunsa sille tasaiseen tahtiin leipoo. Viime jouluksi oli mummu hukannut pienen reseptivihkonsa, joka lopulta onneksi löytyi käsilaukun sisäsaumoista, mutta sitä etsiessä jouduttiin etsimään kaurakekseihinkin korvaava ohje. Ei ollut yhtä hyvä kuin millä äitini tekee, mutta ei näitä toki yhtään jäänytkään. 
 
Paistamisen kanssa tarkkana: keksit leviävät hitokseen ja saaattavat kärvähtää nopeastikin. 
 
30-40 kpl
 
125 g sulatettua voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 dl rusinoita
4 ½ dl kaurahiutaleita
1 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl soodaa
3/4 dl kermaa
 
Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita ja laita ne uunipellille harvaan. Painele nokareet tasaisiksi. Paista 200-asteessa n. 10 min. 
 
 
➔ Myllyn paras

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti