perjantai 16. heinäkuuta 2010

Mokkapalat

Olen pitkään metsästänyt täydellistä mokkapalojen reseptiä. Tässä versiossa kaikki kaatuu kuorrutukseen: kuorrute on mokkapaloihin aivan liian vaaleaa sekä maistui niin vahvasti sokerille, että miehen hampaita vihloi. Ohjetta seurasin tunnollisesti, mutta joko 500 g tomusokeria on tähän aivan liikaa tai sitten minun vahva (!) kahvi on mukamas liian laihaa. 

uunipellillinen

5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g margariinia sulatettuna

KUORRUTUS:
500 g tomusokeria
50 g margariinia sulatettuna
3/4 dl vahvaa kahvia

KORISTELUUN:
nonparelleja

Mittaa kuiva-aineet kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuiva-aineet muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon maito ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille. Kypsennä mokkapalalevyä 200 asteessa n. 25 min. Anna levyn jäähtyä. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä seos jäähtyneelle mokkapalalevylle. Sirottele päälle nonparelleja. 


🍴 Sirpa Talka: Perheen ruokavuosi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti