tiistai 23. joulukuuta 2014

Piparkakun makuiset toffeet

Teinpä tänä jouluna ensimmäistä kertaa itse toffeeta ja opin siitäkin muutamia asioita. Ensinnäkin toffeiden kovuus on verrannollinen käyttämääsi keittoaikaan. Eli suomeksi: keitin hieman liikaa, kovaksi meni. Toisekseen toffeetaikina kovettuu jotakuinkin ennätysvauhtia. Eli suomeksi: alkuun hyvältä tuntunut idea valuttaa seosta karamellivuokiin kastikekauhalla muuttuu hetken kuluttua käsipelillä muotoiltaviksi palleroiksi. Ja kolmanneksi, tässäkin asiassa vähemmän olisi ollut enemmän: kyllä se vähemmälläkin keittoajalla olisi jääkaapissa jähmettynyt. Onneksi perheessä on kuitenkin vielä suhteellisen hyvähampaista porukkaa. Vielä. 

Nämä makeiset tein todella pieniin vuokiin, joten niitä tuli reippaasti yli tuon 20 kpl. 

20 kpl

½ dl kuohukermaa
1 ½ dl taloussokeria
½ dl siirappia
½ tl mantelirouhetta
ripaus piparkakkumaustetta

Mittaa kasariin kuohukerma, taloussokeri ja siirappi, keitä miedolla lämmöllä hämmennellen, kunnes seos sakenee. Lisää mantelirouhe ja piparkakkumauste. Jaa seos kahden pienen lusikan avulla karamellivuokiin. 


➔ Hellapoliisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti