perjantai 19. tammikuuta 2018

Mariannetryffelit

Joulun 2017 makeisia. Tryffelit ovat makeita ja jo yksi riittää taltuttamaan makeanhimon hetkeksi. Kuorrutin itse tryffelit tomusokerilla, jotta ne erottuivat toisista tekemistäni tryffeleistä. 

50 kpl

2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
200 g vaaleaa maitosuklaata
150 g Marianne-karkkirouhetta

KORISTELUUN:
1 ½ dl kaakaojauhetta tai tomusokeria
½ dl perunajauhoja

Kiehauta kerma. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kerman joukkoon paloitellut suklaat. Sulata suklaa kermaan miedolla lämmöllä, sekoittele samalla. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita karkkirouhe kerma-suklaaseoksen joukkoon. Anna seoksen jähmettyä viileässä. Ota massasta teelusikalla nokareita ja pyörittele ne käsin palloiksi, joiden halkaisija on 2 cm. Sekoita kaakaojauheeseen perunajauhot. Pyörittele pallot jauhoseoksessa. Perunajauhojen ansiosta tryffelin pinta pysyy hyvin mattana, eikä sula tummaksi kuten pelkässä kaakaojauheessa pyöritellyt tryffelit. Säilytä viileässä. 


➔ Jouluherkut-lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti