maanantai 2. toukokuuta 2011

Tuliset jauhelihamuffinssit

Itse pidän kovasti tulisista mauista, joita olisin tähänkin toivonut lisää, sillä nimi "tulinen" on hieman harhaanjohtava: se viimeinen terä tuntui puuttuvan. Seuraavalla kerralla lisään chiliä (käytin chilijauhetta, kenties olisi pitänyt murskata kokonaisesta chilistä rouhetta). 

16 kpl muffinsseja

400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl punaista chilirouhetta
150 g juustoraastetta
3 rkl persiljaa
2 kananmunaa
3 dl maitoa
3/4 dl oliiviöljyä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja chilirouhe. Lisää juustoraaste. Hienonna joukkoon persilja. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito ja öljy. Lisää kuiviin aineisiin ja sekoita kevyesti. Kääntele joukkoon jauheliha. Voitele muffinssivuoat ja täytä ne taikinalla. Paista uunin keskitasolla n. 25 min, kunnes ovat saaneet vähän väriä. 


🍴 Yhteishyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti