tiistai 28. maaliskuuta 2017

Rahkapiirakka

Tämä piirakka sopii erinomaisesti pääsiäiseen. Appelsiini tuo piirakkaan pirtsakkaa makua. Eipä pellillisestä jäänyt kuin rippeet jäljelle. 

uunipellillinen

POHJA:
250 g voita tai mrgariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
7 dl vehnäjauhoja

TÄYTE:
1 kg maitorahkaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimarmeladia
2 rkl perunajauhoja
1 dl kermavaahtoa

PÄÄLLE:
mantelirouhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää lopuksi joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään sekaisin ja levitä pohjan päälle. Ripota pinnalle mantelirouhe. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 min, kunnes pinta alkaa ruskistua. 


➔ Ulla Svensk: Lempileivonnaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti